Εμφανίσεις: 1595

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει πολλές φορές να τρώμε έξω ενώ για μερικούς είναι σχεδόν καθημερινή - αναγκαστική πραγματικότητα. Πολλοί από τους ασθενείς που έχουν υποστεί ένα καρδιακό επεισόδιο έχουν την εντύπωση ότι δεν πρέπει πια να τρώνε έξω φοβούμενοι τον μη υγιεινό τρόπο μαγειρέματος πράγμα που δημιουργεί πολλές φορές ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Περισσότερα
Εμφανίσεις: 799

Η χοληστερίνη είναι μία κηρώδης λευκή ουσία, που φτιάχνεται από λίπος στον οργανισμό του ανθρώπου και των ζώων. Έτσι, όλα τα είδη κρέατος, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα άλλα θαλασσινά, το γάλα και τα προϊόντα του, καθώς επίσης και τα αυγά περιέχουν χοληστερίνη. Στον άνθρωπο η χοληστερίνη χρησιμεύει στην κάλυψη των αναγκών του οργανισμού για κατασκευή κυτταρικών μεμβρανών, σύνθεση ορμονών και σχηματισμό χολικών αλάτων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε τροφές που περιέχουν χοληστερίνη για να είμαστε υγιείς. Το συκώτι μας μπορεί να παράγει όλη την χοληστερίνη που χρειάζεται το σώμα μας αρκεί να καταναλώνουμε την απαιτούμενη ποσότητα λιπαρών στην καθημερινή μας δίαιτα• ποσότητα, που δεν πρέπει να ξεπερνά το 30% των θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά. 

Περισσότερα
Εμφανίσεις: 939

Εκτός από τις καινούργιες δίαιτες, που κάθε τόσο προτείνουν οι διαιτολόγοι για τη μείωση της χοληστερίνης, ας μην ξεχνάμε τη μεσογειακή διατροφή-την κατεξοχήν ελληνική δίαιτα. Με άλλα λόγια, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να θυμηθούμε τι έτρωγαν οι παππούδες μας: αγνό ελαιόλαδο, όσπρια, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, ψάρι και κρέας.

Περισσότερα
Εμφανίσεις: 931

Οι ακόλουθες συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ, που πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες.  Οι πουρίνες είναι τμήμα των πρωτεϊνών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας. Η αύξηση ουρικού οξέος μπορεί να οφείλεται σε υπερπαραγωγή πουρινών ή σε μειωμένη απέκκριση ουρικού οξέος από τους νεφρούς και μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας (ποδάγρας).

Περισσότερα
Εμφανίσεις: 769

Η μείωση κατανάλωσης αλατιού μπορεί να σας προσθέσει χρόνια ζωής

Περισσότερα

Θα μας Βρείτε:

Διεύθυνση:Μενελάου 88
Ίλιον 131 22
Τηλέφωνο: 210-2629900

Ωράριο Λειτουργίας :

Καρδιολογικό:
Δευτ-Παρασκευή
09:00-14:00
17:00-20:30
(πλήν Παρασκευής
απόγευμα κλειστά)

Μικροβιολογικό:
Δευτ-Παρασκευή
07:00-14:00
Σάββατο
08:00-13:00

info@theodorakismed.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

 

 

οφέλη της διακοπής του καπνίσματος

Νέες μελέτες αναφέρουν ότι αν ένας καπνιστής κόψει το κάπνισμα πριν από την ηλικία των 35 χρόνων, αποφεύγει κατά 90% τον κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων ενώ σε οποιαδήποτε ηλικία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αν σταματήσει κάποιος το κάπνισμα ακόμη και μετά από έμφραγμα (οξύ ισχαιμικό επεισόδιο) διπλασιάζει το προσδόκιμο επιβίωσης.

Περισσότερα

Καρδιακή Προσβολή: Γνωρίστε τα συμπτώματα

Mια καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η ροή του αίματος προς την καρδιά ξαφνικά ελαττώνεται ή σταματά τελείως και η καρδιά δεν μπορεί να πάρει το οξυγόνο που χρειάζεται . Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, ο μυς της καρδιάς σταματά να συστέλλεται και αρχίζει προοδευτικά με την πάροδο του χρόνου, να νεκρώνεται.
Όταν συμβεί μια καρδιακή προσβολή , η καθυστέρηση της θεραπείας μπορεί να είναι θανατηφόρα. Από τους ανθρώπους που πεθαίνουν από καρδιακές προσβολές, περίπου οι μισοί πεθαίνουν μέσα σε μια ώρα από τα πρώτα συμπτώματά τους και πριν φτάσουν στο νοσοκομείο. Επίσης πάνω από τους μισούς ανθρώπους όλων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή περιμένει περισσότερο από δύο ώρες πριν από τη λήψη βοήθειας.

Κάθε λεπτό έχει σημασία! Η γρήγορη δράση μπορεί να σώσει ζωές - ίσως και τη δική σας

Περισσότερα